Siemens подала позов про повернення турбін з Криму

Siemens подала позов про повернення турбін з Криму

Оновлено
Укрінформ
Німецький концерн Siemens AG подав позов проти російських партнерів у зв'язку з передачею тими газових турбін в Крим.

Про це, як передає кореспондент Укрінформу в ФРН, повідомили в концерні.

«Заяву подано 10 липня в московський арбітражний суд», - повідомив глава прес-служби Вольфрам Трост.

Напередодні на своєму сайті і в соцмережах концерн «відхрестився» від того, що поставки здійснювалися з його відома, і визнав, що «такі дії являють собою явне порушення контрактів на поставку продукції Siemens, які чітко забороняють нашому клієнтові (в Росії) поставки до Криму.

Підприємство має намір домогтися повернення турбін в Тамань, куди вони спочатку були спрямовані. «Siemens категорично наполягає на повному дотриманні всіх обмежень з експортного контролю щодо себе, а також своїх партнерів і клієнтів», - підкреслюють в компанії.

Читайте також: "Путинские" ТЕС у Криму хочуть запустити попри протести Siemens

Тим часом, офіційні органи Німеччині як і раніше дуже стримано коментують тему скандалу. На офіційний запит кореспондента Укрінформу в Головному митному управлінні ФРН відповіли, що вони не можуть «коментувати конкретні окремі експортні операції через положення про податкову таємницю». У Міністерстві економіки та енергетики ФРН також відповіли, що не можуть коментувати повідомлення в ЗМІ, але підкреслили, що «режим санкцій ЄС діє, і завдання компанії дотримуватися чинного закону про санкції». Водночас нагадали, що що за переговори щодо теми санкцій ЄС проти Росії у зв'язку незаконною аннексією Криму і Севастополя в федеральному уряді відповідає Міністерство закордонних справ. У МЗС ФРН кореспондента відправили за коментарями назад до Міністерства економіки та енергетики.

Фото: Vida Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-