Скарга адвоката Миколи Полозова на дії ФСБ буде розглянута у четвер

Скарга адвоката Миколи Полозова на дії ФСБ буде розглянута у четвер

Укрінформ
Скаргу російського адвоката Миколи Полозова на постанову підконтрольного Кремлю Київського райсуду Сімферополя, який відмовився визнати дії слідчого ФСБ щодо нього незаконними, розглянуть у четвер у так званому Верховному суді Криму.

Про це Полозов повідомив у Twitter.

"Завтра у Верховному суді Криму о 9:00 відбудеться засідання з розгляду моєї скарги на незаконні дії слідчого ФСБ", - написав він.

Як повідомлялося, у січні цього року шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколи Полозова і повезли його на допит як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, адковатом якого він є.

Незабаром стало відомо, що слідчий ФСБ Росії змінив статус Полозова на свідка по справі Умерова, щоб усунути його від захисту.

14 лютого так званий Верховний суд Криму відхилив апеляційну скаргу Полозова на постанову судді Київського райсуду Сімферополя Віктора Можелянского про дозвіл слідчому ФСБ Росії Ігорю Скрипці допитати його як свідка у "справі Умерова".

Рішення суду першої інстанції залишили без змін. Таким чином, "Верховний суд Криму визнав законним примусове затримання Полозова співробітниками ФСБ Росії 25 січня, яке сам адвокат кваліфікував як викрадення.

Полозов писав про намір у майбутньому оскаржити в Європейському суді з прав людини рішення підконтрольного Кремлю кримського суду про переведення його в статус свідка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-