Фейгін розповів про важливість справи Ільмі Умерова

Фейгін розповів про важливість справи Ільмі Умерова

Укрінформ
Захисник низки українських політв'язнів адвокат Марк Фейгін назвав справу Ільмі Умерова, сфабриковану російськими спецслужбами, певною схемою, за зразком якої створюються інші справи.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Скоро почнеться суд за Ільмі Умерова. Я вже добре готовий і продовжую готуватися до цієї справи. Для мене з моїми колегами дуже важливо добре провести цей суд. Не тільки заради самого Умерова, але і для інших. Це, я сказав би, «маточна справа». Якась модель, схема переслідування – Умерова судять «за сепаратизм» у зв'язку з його висловлюваннями, що Крим – це Україна. Після нього та ж схема застосовується по відношенню до менш іменитих фігурантів", - сказав Фейгін.

За його словами, якщо в цій справі захист буде виглядати переконливо, то це значною мірою допоможе адвокатам в інших подібних справах.

Російський адвокат Марк Фейгін є захисником журналіста Укрінформу Романа Сущенко, керівників Меджлісу Мустафи Джемілєва, Ільмі Умерова.

Як повідомляв Укрінформ, ФСБ РФ звинувачує Умерова за ч. 2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за те, що в інтерв'ю він сказав, що Крим - це Україна.

Після того, як в окупованому Криму "Бахчисарайський районний суд" не захотів розглядати справу, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова, підконтрольний Кремлю так званий «Верховний суд Криму» передав справу до «Сімферопольського суду».

Повний текст інтерв'ю читайте незабаром на сайті агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-