У Німеччині після скандалу вилучили всі підручники з

У Німеччині після скандалу вилучили всі підручники з "російським" Кримом

Укрінформ
Федеральне відомство у справах міграції і біженців Німеччини (BAMF) доручило негайно вилучити підручники з вивчення німецької мови, в яких зображували Крим частиною Росії.

У прес-службі BAMF у Нюрнберзі повідомили DW, що рішення про вилучення обох посібників TELC зі списку схвалених було прийняте за підсумками перевірки.

"Ми шкодуємо, що в одному зі схвалених нами навчальних посібників міститься помилкова карта. При цьому ми особливо зазначаємо, що цим ми не хочемо зробити політичну заяву", - сказала прес-секретар відомства Андреа Брінкман.

За її словами, відомство не брало участі ні в розробці, ні у фінансуванні навчальних посібників фірми TELC.

Брінкман також зазначила, що в червні 2016 року підручники отримали лише попереднє схвалення відомства, оскільки TELC на той момент не надала їх остаточний варіант для друку "окрім деяких доповнень і вступного слова, не було і карти", яку тепер критикують.

Проте в BAMF наголосили, що незважаючи на вилучення підручників зі списку схвалених, організатори інтеграційних курсів зможуть продовжити з ними працювати.

При цьому відомство поінформує їх про те, що в них міститься помилкове зображення Криму, і про те, що компанія-автор підручників виправить помилку, а підручники можна буде замінити.

Як відомо, наприкінці березня українські і російські ЗМІ повідомили про те, що Крим як частина РФ з'явився на карті в одному з навчальних посібників, схваленому Федеральним відомством у справах міграції і біженців (BAMF). Першими помилку помітили українці, які живуть у Німеччині.

Йдеться про підручники "Просто добре! Німецький для інтеграції" (Einfach gut! Deutsch fur die Integration), розроблені фірмою TELC з Франкфурта-на-Майні.

Карта з Кримом, забарвленим у кольори Росії, надрукована в посібниках рівня знання мови B1.1 і B1.2. Це підручники нової серії, що вийшли першим накладом у липні 2016 року.

Всього в країні, за деякими оцінками, підручники з помилковою картою Криму використовують близько 200 організацій і компаній, наприклад, мовних шкіл. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-