Джемілєв у День АРК закликав співвітчизників не залишати півострів

Джемілєв у День АРК закликав співвітчизників не залишати півострів

Укрінформ
Рівно 26 років тому на місцевому референдумі населення Криму висловилося за автономний статус півострова, який став невід'ємною частиною незалежної України.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Уповноважений Президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. 

"20 січня – День Автономної Республіки Крим. Цього дня у 1991 році на місцевому референдумі населення висловилося за відновлення автономного статусу півострова, та вже 12 лютого Крим отримав автономію у складі радянської України, а згодом став невід'ємною частиною незалежної України", - нагадав Джемілєв.

Як наголосив політик, сьогодні неможливо говорити про Україну без Криму.

"Ми закликаємо співвітчизників не покидати цієї території. Бачимо звільнення Криму шляхом достатнього тиску на країну-агресора. У першу чергу – через економічні санкції, які мають бути настільки ефективними, що заставили б агресора рахуватися з міжнародним правом і поводитися пристойно", - підкреслив Джемілєв.

За його словами, протягом 2016 року Україною було досягнуто великих дипломатичних успіхів. 

"Це резолюції ПАРЄ, рішення Генасамблеї ООН, декларація ОБСЄ, рішення прокурора Міжнародного трибуналу. Це позитивні кроки. Та головне – довести РФ до такого стану, щоб іншого вибору, як припинити агресію, у неї не було. Сподіваюся, санкції будуть посилюватися або хоч збережуться у нинішньому вигляді", - зазначив Джемілєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-