Справа Чийгоза: допитують секретного свідка

Справа Чийгоза: допитують секретного свідка "Петрова"

Політв’язні
Укрінформ
В окупованому Криму проходить чергове "судове" засідання у справі Ахтема Чийгоза, в якому виступає так званий секретний свідок, зашифрований під прізвищем "Петров".

Про це у Твіттері повідомляє адвокат Чийгоза Микола Полозов.

"Починається допит секретного свідка "Петрова". Ахтему Чийгозу по відеозв'язку нічого не чути, що той говорить", - повідомив Полозов.

Тоді судді, не довіряючи заявам Чийгоза про поганий звук, попросили підійти до нього співробітника СІЗО, повідомляє адвокат.

За даними Полозова, секретний свідок "Петров" раніше вказав у своїх свідченнях, що був членом Президії Меджлісу, що складалася з 14-15 осіб.

В ході засідання захист заявив клопотання про виключення свідчень "Петрова", проте суд відмовив у цьому.

Як повідомив Полозов, "по відеозв'язку (і так не найкращої якості), Чийгоз чує у відповідях секретного свідка тільки хрипи і кашель".

"За манерою відповідей секретного свідка у учасників процесу виникли підозри, що йому хтось їх підказує або він звіряється з текстом", - написав адвокат.

Ажіотаж навколо засекреченого свідка спостерігається і навколо будівлі, де проходить "суд" - на підступах до нього чергують два екіпажі ППС і декілька членів "народного ополчення", повідомив Полозов.

Він також зауважив, що засідання відбувається під головуванням "судді" Козирєва, якому було заявлено про відвід з мотивів непрямої особистої зацікавленості в результаті справи, проте відвід було відхилено.

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза було заарештовано окупаційною владою в Криму в січні 2015 року. Його обвинувачують в організації масових заворушень у день проведення мітингу біля стін ВР АРК 26 лютого 2014 року. В ході судових засідань у справі Чийгоза заслуховували кілька десятків свідків обвинувачення, і лише один надав свідчення проти Чийгоза, вказавши при цьому на його конкретні дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-