У турецькій делегації в Криму немає представників офіційної влади - Чубаров

У турецькій делегації в Криму немає представників офіційної влади - Чубаров

Укрінформ
До складу нібито офіційної турецької делегації, яка прибула до окупованого Криму, не входять представники турецької влади.

Заяву про це поширив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Як повідомив Тимчасовий повірений у справах посольства Туреччини в Україні Озгюн Талу, до складу «турецької делегації» не входять представники офіційної влади Туреччини", - йдеться у заяві.

За словами Чубарова, відомо також і те, що громадяни Туреччини, які планували відвідати тимчасово окупований Росією Крим в обхід встановлених правил в'їзду-виїзду на територію України, завчасно були попереджені послом Туреччини в Москві про незаконність такої поїздки і її можливі наслідки.

Голова Меджлісу підкреслив, що незаконне відвідування групою громадян Туреччини тимчасово окупованого Росією Криму, а також ряд заяв «керівника делегації» Хасана Дженгіза, що кардинально відмінні від офіційної позиції Турецької Республіки в питаннях територіальної цілісності України і невизнання російської анексії Криму, широко тиражуються російськими ЗМІ і подаються як нове свідчення зближення позицій Туреччини і Росії з питання Криму.

Меджліс кримськотатарського народу розцінює цю сплановану і здійснену під контролем російських спецслужб поїздку як чергову спробу Російської Федерації дезінформувати міжнародну громадськість та викликати недовіру між українським і турецьким народами.

"У Меджлісі кримськотатарського народу високо оцінюється послідовна і незмінна позиція Республіки Туреччина, яка полягає в підтвердженні суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах", - наголосив Чубаров.

Водночас від імені Меджлісу він закликав Службу безпеки України і Генеральну прокуратури України розпочати процедуру кримінального переслідування всіх іноземних осіб, що в'їжджають на територію тимчасово окупованого Росією Криму без узгодження з українською стороною і в обхід встановлених законодавством правил.

Свою заяву голова Меджлісу оприлюднив у зв'язку з тим, що 23 листопада 2016 року підконтрольне російській окупаційній владі інформаційне агентство «Новини (Крим)» і низка російських ЗМІ поширили інформацію про в'їзд на територію тимчасово окупованого Росією Криму «делегації турецьких парламентаріїв, політиків і бізнесменів на чолі з головою Асоціації євразійських урядів Хасаном Дженгізом». При цьому вони стверджували з посиланням на одіозних особистостей з числа кримських колаборантів, що, мовляв, «наявність в складі делегації парламентаріїв, тим більше від правлячої партії, свідчить про те, що є колосальна підтримка уряду Туреччини".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-