Два роки виходу захисників Маріуполя з «Азовсталі»: у полоні все ще понад 1900 військових

Два роки виходу захисників Маріуполя з «Азовсталі»: у полоні все ще понад 1900 військових

Укрінформ
Сьогодні, 20 травня, друга річниця виходу захисників Маріуполя з Азовсталі, але понад 1900 тих військових усе ще знаходяться в російському полоні.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя.

«Сьогодні – друга річниця виходу захисників Маріуполя з «Азовсталі». 86 днів героїчної оборони Маріуполя та більше ніж два роки в полоні росіян. Вони пройшли пекло в Маріуполі, потім в Оленівці й зараз продовжують боротьбу в полоні. Понад 1900 військових з «Азовсталі» все ще знаходяться у неволі», - йдеться у повідомленні.

У міськраді підкреслили, що кожного дня триває боротьба за звільнення з полону та повернення додому українських військових. «Пам’ятаємо про ваш внесок у нашу незалежність», - звертається міська влада до захисників Маріуполя.

Читайте також: У Грузії провели акцію, присвячену полоненим захисникам Маріуполя

Як повідомлялося, 16 травня 2022 року за наказом командування Сил оборони розпочалася евакуація 2,5 тис. українських військових із заводу «Азовсталь» у Маріуполі. 20 травня росіяни вивезли останніх з них. Більшість захисників окупанти утримували в тимчасово окупованих Оленівці та Новоазовську. Згодом їх перевели у російські колонії.

Станом на 2023 рік було повернуто лише кожного п'ятого із майже 2,5 тисяч полонених оборонців Маріуполя.

Фото Дмитра Смольєнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-