Словацькі активісти зібрали вже понад €3 мільйони на снаряди для України

Словацькі активісти зібрали вже понад €3 мільйони на снаряди для України

Укрінформ
Словацькі активісти ініціативи «Боєприпаси для України» зібрали вже понад 3 мільйони євро на боєприпаси для Києва.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт збору коштів, відкритий минулого вівторка.

На момент написання замітки було зібрано вже 3 096 964 млн євро. Загалом долучилися понад 50 тисяч осіб.

Кампанія зі збору коштів є результатом спільних зусиль кількох організацій та активістів з багаторічним досвідом допомоги Україні, серед яких Mier Ukrajine, Dárek pro Putina, Donio та All4Ukraine. Таким чином організації хочуть підтримати чеську ініціативу допомоги Україні, до якої відмовився приєднатися словацький уряд.

Читайте також: Словаччина й надалі допомагає Україні попри зміну політичної риторики - Чапутова

Багато словацьких громадських діячів також підтримали кампанію, в тому числі 99-річний Отто Шимко, який пережив Голокост і брав участь у словацькому повстанні проти нацистів у 1944 році.

Попри те, що понад 20 країн приєдналися до чеської глобальної ініціативи із закупівлі боєприпасів для Києва, словацький уряд вирішив не брати в ній участі, заявляючи, що конфлікт "не має військового вирішення", а "відправлення зброї в Україну лише затягує війну".

Читайте також: Військова допомога США, ймовірно, вже направляється в Україну - польський експерт

Як повідомляв Укрінформ, чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів у країнах за межами ЄС представив на початку лютого прем’єр-міністр республіки Петр Фіала на саміті ЄС, пізніше чеський президент Петр Павел на Мюнхенській конференції з безпеки сказав про можливість закупівлі для українців у третіх країнах 800 тисяч одиниць амуніції. Згідно з даними уряду Чехії, наразі близько двадцяти країн приєдналися до закупівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-