Військова допомога США, ймовірно, вже направляється в Україну - польський експерт

Військова допомога США, ймовірно, вже направляється в Україну - польський експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Після прийняття у Палаті представників США рішення про виділення пакету допомоги Україні озброєння вже, ймовірно, без зволікань направляється в Україну.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив відомий польський експерт, екскомандувач сухопутних військ Польщі, колишній заступник міністра національної оборони країни Вальдемар Скшипчак.

Як підкреслив польський генерал, прийняття цього пакету допомоги для України має два аспекти: “По-перше, будуть кошти на те, щоб українська армія могла далі боротися і не програти війну Росії. Другий аспект – США повертаються до ролі лідера з координації дій щодо допомоги Україні”.

Експерт додав: американці врешті зрозуміли, що треба допомогти Україні, і це є “ключовою” справою.

Скшипчак зауважив, що Росія скористалася слабкістю демократії, де в межах тривалих політичних суперечок у США гальмувалося прийняття рішення про допомогу Україні, від чого вона потерпала. Однак прийняття пакету допомоги докорінно змінює ситуацію - тепер усі зусилля США і Європи будуть спрямовані на допомогу Україні.

“Ця допомога є запізнілою. Але я вірю в українську армію, українських військових і моральний дух української армії. Попри відсутність допомоги, за ці пів року українці показали, що вони вміють воювати, є прекрасними солдатами, які можуть бити російську армію навіть в умовах відсутності допомоги”, - підкреслив колишній заступник міністра національної оборони РП.

Польський експерт висловив думку, що ця допомога, напевно, буде негайною.

“На мою думку, ця допомога вже йде. Ми деталей не знаємо, але, ймовірно, вона вже в дорозі. Незабаром Україна посилить свої можливості, Росія цього боїться”,- зазначив Скшипчак.

Він уточнив, що в дорозі вже можуть бути, зокрема, боєприпаси, іншу частину озброєння українці отримають згодом.

Читайте також: Фінансування від США допоможе зупинити російську агресію - Дуда

На його думку, найважливішими в цьому пакеті для ЗСУ є артилерійські снаряди калібру 155 мм і ракети до комплексів HIMARS короткого і далекого радіусу дії. Крім того, необхідними для України є комплекси ППО і ракети до них, оскільки українська система протиповітряної допомоги повинна зберігати свою ефективність.

Як повідомлялося, нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону H.R.8035 «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад $60 млрд на підтримку України. Законопроєкт підтримали 311 конгресменів, проти висловилися 112 законодавців, один проголосував як «присутній». Для ухвалення документа була потрібна проста більшість – 218 мандатів.

Сенат Сполучених Штатів у вівторок, 23 квітня, розгляне схвалений Палатою представників законопроєкт про допомогу Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-