Зеленський: Допомога посилить ЗСУ й надішле Кремлю потужний сигнал, що США - з Україною

Зеленський: Допомога посилить ЗСУ й надішле Кремлю потужний сигнал, що США - з Україною

Укрінформ
Американська підтримка не лише посилить ЗСУ, а й слугуватиме потужним сигналом для Москви про те, що Сполучені Штати залишаються з Україною і захищатимуть демократію у світі.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CBS.

Відео: Офіс президента

«Ця підтримка дійсно зміцнить Збройні Сили України, Ми втратили ініціативу. Тепер у нас є всі шанси стабілізувати ситуацію й перехопити ініціативу», - зазначив Зеленський.

За словами Глави держави, Україна готується до великого російського наступу, який очікується в найближчі місяці, ймовірно, до початку літа.

Бути належним чином підготовленим означає мати зброю та військову техніку, необхідні для боротьби проти майбутньої «повномасштабної» атаки, й отримати їх до того, як це станеться, пояснив він.

«Ми готуємося. Особовий склад готується. Військові тренуються. Не хочу повторюватися, але ми чекаємо на системи озброєння, тому що хочемо, щоб бригади були повністю укомплектовані. Деякі з них вичерпали свій ресурс. Нам потрібно їх замінити. Але ці нові бригади повинні мати озброєння», - підкреслив Президент.

Читайте також: Росія хоче до 9 травня захопити Часів Яр - Зеленський

Зеленський також наголосив, що допомога США не лише зміцнить Україну в її захисті від Росії, а й «надішле Кремлю потужний сигнал, що це не буде другим Афганістаном» (який дістався талібам після виведення американських військ у 2021 році), «і Сполучені Штати залишаться з Україною, захищатимуть українців, і вони захистять демократію у світі».

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США ухвалила в суботу пакет законодавчих актів із зовнішньою допомогою на загальну суму $95 мільярдів, у тому числі $61 мільярд на підтримку України.

Фото: Офіс президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-