Литва спрямувала на військову допомогу Україні майже 1,5% свого ВВП - Шмигаль

Литва спрямувала на військову допомогу Україні майже 1,5% свого ВВП - Шмигаль

Укрінформ
Майже півтора відсотка національного ВВП Литва спрямувала на допомогу Україні, що є сумою, співмірною з оборонними бюджетами в деяких країнах світу.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з Прем'єр-міністеркою Литви Інгрідою Шимоніте за підсумками двосторонньої зустрічі, передає кореспондент Укрінформу.

«Майже півтора відсотка національного ВВП Литва спрямувала на допомогу Україні. Це насправді відсоток співмірний з деякими оборонними бюджетами в деяких країнах світу. Це величезна сума», - зазначив очільник українського уряду.

Шмигаль відзначив, що Україна надзвичайно цінує всю ту допомогу, яку надає Литва, зокрема військово-технічну - боєприпаси, снаряди, набої, а також рішення Литви виділити 30 мільйонів євро в рамках реалізації чеської ініціативи, «яка критично важлива сьогодні для стабілізації ситуації на полі бою». 

Водночас Шмигаль висловив слова вдячності Литві за лідерство в коаліції з гуманітарного і бойового розмінування, за приєднання до ІТ-коаліції, співпрацю на рівні оборонних індустрій, зокрема щодо збільшення виробництва дронів для потреб ЗСУ, за участь у відбудові України, зокрема Київської області та міста Миколаєва.

Читайте також: Президент Литви підтримав пропозицію Столтенберга щодо фонду для України

«Ми завжди будемо пам'ятати і цінувати все, що зробила Литва для України в ці важкі часи. … Два роки тому, в переломний момент війни, коли ми звільнили Київщину, пані Прем'єр-міністерка Литви на власні очі бачила страшні наслідки російської окупації. Ні в неї, ні в усіх наших литовських партнерів немає сумнівів у тому, що Україна повинна перемогти, бо йдеться про життя і майбутнє всієї Європи», - резюмував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, Литва закупить для України 3 000 литовських безпілотників, а також виділить 15 млн євро на програми реабілітації поранених українських військових.

 Фото: t.me/Denys_Smyhal 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-