Столтенберг відкрив Раду Україна - НАТО: Важка ситуація на фронті вимагає посилення допомоги

Столтенберг відкрив Раду Україна - НАТО: Важка ситуація на фронті вимагає посилення допомоги

Укрінформ
Союзники по НАТО продовжують послідовно підтримувати Україну, і важка ситуація, що складається на полі бою, є приводом для збільшення такої підтримки, а не для зменшення її обсягів.

Про це сьогодні у брюссельській штаб-квартирі НАТО, відкриваючи засідання ради Україна-НАТО, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російська жорстока війна проти України вступила у свій третій рік. Україна продовжує боротися за власну свободу, і союзники продовжують підтримувати Україну. Ситуація на полі бою є важкою. Але це аргумент для того, щоб наростити нашу підтримку, а не зменшувати її обсяг», - зазначив керівник Альянсу.

Читайте також: Patriot будуть моїм головним меседжем на засіданні Ради Україна-НАТО - Кулеба

Він зауважив. що сьогодні сторони розглянуть термінові практичні та політичні потреби України, включаючи шляхи посилення підтримки НАТО для України.

«У Вільнюсі ми ухвалили пакет заходів, щоб привести Україну ближче до НАТО. Мірою підготовки до саміту у Вашингтоні, ми працюємо разом над тим, щоб зацементувати шлях України до членства в НАТО. Це має велике значення для безпеки України, і також для нашої безпеки», - додав Єнс Столтенберг.

Читайте також: Союзники погодилися збільшити роль НАТО у військовій допомозі для України - Столтенберг

Як вже повідомлялося, сьогодні у Брюсселі продовжується робота Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ. Одним з головних питань цієї зустрічі є продовження військової допомоги для України. Сьогодні відбувається зустріч в форматі Ради Україна-НАТО за участі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.  

Фото: gdpr-info.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-