«Дуже гуманітарний крок»: Кулеба закликав Південну Корею передати Україні засоби ППО

«Дуже гуманітарний крок»: Кулеба закликав Південну Корею передати Україні засоби ППО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав уряд Південної Кореї якнайшвидше знайти спосіб передати Україні засоби ППО, а також переглянути своє рішення про утримання від постачання нашій країні летального озброєння.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав на онлайн-брифінгу для іноземних журналістів, коментуючи позицію Сеула утриматись від передачі Україні озброєння, зокрема й ППО, та обмежитись нелетальною військовою і гуманітарною допомогою.

«Наскільки мені відомо, Південна Корея використовує системи ППО Patriot. Це нелетальна зброя, бо вона лише збиває ракети і нікого не вбиває. Тому я користуюся цією нагодою, щоб закликати уряд Південної Кореї знайти спосіб передати Україні ЗРК Patriot та інші протиракетні системи», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кулеба після ракетних атак Росії закликав Захід: Дайте нам кляті Patriot

За його словами, такий крок був би «дуже гуманітарним», бо це допомогло б захистити дітей і сім’ї українців від смертоносних російських балістичних ракет, що падають їм на голови.

«Звичайно, ми поважаємо ті обмеження, які кожна країна накладає на себе, але знову ж таки, потрібно усвідомлювати, що успіхи Росії в Україні з часом призведуть до ескалації інших конфліктів у світі, що стосуватиметься й Північної Кореї», - зазначив міністр.

На його думку, Сеул міг би підтримати Київ зброєю ще й тому, що КНДР продовжує постачати Росії артилерію і боєприпаси, допомагаючи нищити Україну, та зауважив, що якби союзники Кореї дотримувалися такої ж логіки в 50-х роках, Південної Кореї сьогодні могло б і не бути, а з їх допомогою комуністам завдали поразки.

«Тож замість того, щоб креслити червоні лінії, ми повинні знайти рішення та допомогти Україні перемогти у цій війні, бо програш означатиме дестабілізацію в усьому світі, в тому числі й на Корейському півострові», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Українська ППО може збивати «Циркони» системами SAMP/T та Patriot - Євлаш

Як повідомляв Укрінформ, американські експерти вважають, що в умовах критичної нестачі в України артилерійських снарядів Сполучені Штати могли б звернутись до Південної Кореї з пропозицією передати боєприпаси калібру 105 мм, від яких Сеул поступово відмовляється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-