Україна потребує бронетехніки та боєприпасів - ексміністр оборони Польщі

Україна потребує бронетехніки та боєприпасів - ексміністр оборони Польщі

Укрінформ
Україна на сьогодні потребує бронетехніки і боєприпасів, відтак ініціатива “Коаліції бронетехніки”, про яку 26 березня офіційно мають оголосити Польща і Німеччина, є важливою і дуже потрібною.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив колишній міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Ця ініціатива є дуже потрібною. У цій коаліції йдеться про зміцнення українських сил танковим компонентом. Тут також йтиметься насамперед про боєприпаси, оскільки з цим зараз є найбільші проблеми і чого Україна найбільше потребує”, - наголосив Онишкевич.

Ексміністр зауважив, що Німеччина багато років відходила від безпекової політики, що спиралася на велику бронетанкову силу, концентруючи увагу на експедиційних місіях. Проте тепер Німеччина переглядає цю політику і намагається бути в цьому питанні ефективною.

Він додав, що Берлін будує нову фабрику з виробництва боєприпасів у Саксонії, де вироблятиметься кілька мільйонів одиниць боєприпасів на рік.

“Ми переконані, що Україна витримає у своєму опорі, і ця фабрика продукуватиме боєприпаси і для України”,- наголосив Онишкевич.

За його словами, Польща також відновлює свої можливості з виробництва боєприпасів. Зокрема, у Пьонках, поблизу міста Радом, розширюється виробництво пороху і боєприпасів, що також стане в нагоді Україні.

Читайте також: Польща фінансово і логістично підтримає чеську ініціативу про боєприпаси для України - Сікорський

Онишкевич додав, що ЄС на сьогодні загалом активізується у контексті відновлення європейського ОПК і забезпечення своєї автономії, аби він не залежав від постачальників боєприпасів іззовні.

Як повідомлялося, нещодавно під час зустрічі з німецьким колегою Борисом Пісторіусом віцепрем’єр-міністр - міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш поінформував, що 26 березня Варшава і Берлін дадуть старт "коаліції бронетехніки" для потреб ЗСУ. Він додав, що Варшава і Берлін є співлідерами цього проєкту, і до нього вже приєдналися інші партнери, такі як Велика Британія, Швеція, Італія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-