Росія вже 10 діб не виводила в Чорне море свої кораблі - речник ВМСУ

Росія вже 10 діб не виводила в Чорне море свої кораблі - речник ВМСУ

Ексклюзив
Укрінформ
Російська Федерація вже 10 діб не виводила на бойове чергування в Чорне море свої кораблі, роботи іноді ведуться лише з ремонту бонових загороджень.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Військово-морських сил Збройних сил України капітан третього рангу Дмитро Плетенчук.

“Що стосується присутності російських кораблів в акваторії Чорного моря, можемо зазначити, що протягом вже 10-ї доби ми її не спостерігаємо. Фактично, ворог зараз тримає паузу. Пов'язано це, звісно, з тим, що було знищено патрульний корабель “Сергей Котов”, - зазначив Плетенчук.

Водночас він наголосив, що це не означає, що рівень ракетної загрози зменшився.

"Але це означає, що ворог наразі не здатний виконувати завдання в морі через ту ситуацію, яка для нього склалася в акваторії. Іноді ворог намагається проводити заходи з охорони пунктів базування, нещодавно виходили для того, щоб відремонтувати бонові загородження, але це вся активність з боку Чорноморського флоту так званої Російської Федерації", - сказав речник ВМС.

Читайте також: Росія менше застосовує тактичну авіацію з КАБами для атак на Україну - Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня спецпідрозділ ГУР Group 13 атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ «Сергей Котов». Згодом у ГУР повідомили, що на кораблі внаслідок атаки дронів знищені семеро членів екіпажу, щонайменше 27 окупантів зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-