Білий дім оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги на $300 мільйонів

Білий дім оголосив про виділення Україні нового пакету допомоги на $300 мільйонів

Укрінформ
Адміністрація США офіційно оголосила про виділення Україні допомоги у сфері безпеки й оборони на загальну суму $300 мільйонів, який включає ракети для HIMARS, артилерійські боєприпаси та інше озброєння.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні від імені президента Байдена я оголошую про виділення надзвичайного пакета допомоги у сфері безпеки на суму $300 млн зі зброєю та обладнанням для задоволення нагальних потреб України», - заявив представник Білого дому.

Він зазначив, що кошти на нинішній пакет вдалося знайти завдяки економії в контрактах, укладених Пентагоном минулого року на поповнення озброєнь, які вже були відправлені в Україну. Салліван також підкреслив, що це не впливає на боєготовність американських військ.

Читайте також: Демократи Палати представників відхилили «компромісний» документ з допомогою України

«Президент наказав своїй команді використати цю економію»,- додав радник Байдена.

Він уточнив, що до пакета входить, зокрема, великий транш артилерійських снарядів, а також ракети GMLRS для систем HIMARS.

«Це допомога, якої відчайдушно потребує Україна, щоб утримати лінію оборони в умовах атак з боку РФ та відбити російський наступ, який триває на сході та інших частинах України. Ці боєприпаси дозволять підтримувати українську зброю на деякий час, але лише на короткий період», - наголосив Салліван.

Читайте також: Байден - Конгресу США: Україна здатна зупинити Путіна в Європі, якщо її забезпечити зброєю

У цьому зв’язку він підкреслив, що нового пакету недостатньо, щоби задовольнити потреби України на полі бою, та вкотре закликав Конгрес прискорити процес ухвалення запиту президента з фінансуванням потреб нацбезпеки.

«Конгрес має діяти, а Палата представників повинна ухвалити двопартійний документ щодо національної безпеки якомога швидше. Ми всі знаємо, що якби це було винесено на голосування, то було би прийнято переважною більшістю обох партій, як це мало місце в Сенаті»,- зауважив Салліван.

Він зазначив, що це не лише дозволить продовжити надходження життєво важливої допомоги Україні, а й поповнювати запаси Збройних сил США, інвестувати в американську промислову базу та підтримувати робочі місця в 40 американських штатах.

Як повідомляв Укрінформ, останній пакет оборонної допомоги в умовах наявного фінансування Сполучені Штати виділили в грудні минулого року. У лютому Сенат США ухвалив законопроєкт з додатковим фінансуванням на потреби національної оборони країни, який містить понад $60 млрд для підтримки України. Документ передано до Палати представників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-