Байден - Конгресу США: Україна здатна зупинити Путіна в Європі, якщо її забезпечити зброєю

Байден - Конгресу США: Україна здатна зупинити Путіна в Європі, якщо її забезпечити зброєю

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що російський диктатор Путін не планує зупинятися лише на Україні, однак саме українська нація здатна зупинити його «марш» агресії в Європі, якщо її забезпечити необхідною підтримкою.

Про це глава Американської держави заявив в ніч проти п’ятниці під час звернення до Конгресу США з промовою «Про стан справ у країні», передає власний кореспондент Укрінформу.

Про це глава Американської держави заявив в ніч проти п’ятниці під час звернення до Конгресу США з промовою «Про стан справ у державі», передає власний кореспондент Укрінформу.

«У січні 1941 року Франклін Рузвельт прибув до цієї самої зали, щоби звернутися до нації та наголосив: «Я звертаюся до вас у безпрецедентний момент в історії країни», - розпочав свою промову президент США.

Він нагадав, що тоді Гітлер лютував у Європі, порівнявши це з нинішньою агресією Путіна. Як зазначив Байден, ціль президента Рузвельта полягала в тому, щоби пробудити Конгрес і попередити американський народ, що настав надзвичайний час, коли у світі були атаковані свобода і демократія.

«Сьогодні ввечері я прийшов до тієї самої зали, щоби звернутися до нації. Тепер перед нами постав безпрецедентний момент в історії країни. І так, я маю на меті сьогодні пробудити Конгрес та попередити американський народ, що зараз також настав надзвичайний момент»,- заявив Байден.

Читайте також: Трамп викликає Байдена на дебати

Він підкреслив, що свобода та демократія зазнають нападок як всередині Сполучених Штатів, так і за кордоном одночасно.

«Російський лідер Путін йде маршем, він вторгся в Україну та сіє хаос по всій Європі, а також за її межами. Якщо хтось у цій залі думає, що Путін зупиниться на Україні, я вас запевняю, що так не буде»,- заявив президент США.

У цьому зв’язку Байден підкреслив: «Україна може зупинити Путіна, якщо ми стоятимемо разом з нею та забезпечимо її зброєю, яку вона потребує, щоби захистити себе».

Американський лідер наголосив, що це все, чого просять українці.

«Вони не просять (введення – ред.) американських військ, і насправді в Україні немає американських солдатів, які б воювали на війні, і я сповнений рішучості продовжувати в тому ж дусі», - заявив президент США.

Водночас він зазначив, що зараз допомогу Україні блокують ті політики в Сполучених Штатах, які хочуть поступитися світовим лідерством Америки. У цьому зв’язку Байден нагадав історичні слова президента-республіканця Рональда Рейгана, який закликав тодішнього главу СРСР Михайла Горбачова знести Берлінську стіну.

«Зараз же мій попередник, колишній президент-республіканець, каже Путіну: «Роби, що хочеш». Це – цитата, яку експрезидент насправді висловив, схилившись перед російським лідером. Я вважаю, що це обурливо, це небезпечно і неприйнятно»,- наголосив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти п’ятниці президент Сполучених Штатів Джо Байден звернувся до обох палат Конгресу США зі щорічною промовою «Про стан справ у державі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-