Корвети, які будуються в Туреччині, мають стати частиною флоту України - Гуменюк

Корвети, які будуються в Туреччині, мають стати частиною флоту України - Гуменюк

Укрінформ
Корвети, які будуються в Туреччині, у майбутньому мають стати частиною флоту України як морської держави, що має бути здатна забезпечити безпеку міжнародного судноплавства у своїх водах і захищатися від ворогів.

Про це розповіла керівниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Ми розуміємо, що нам потрібен захист і з повітря, і з води, і з-під води. Ці висновки зроблені. Нам вдалося тиснути на досить потужний Чорноморський флот РФ і змусити його загнатися в пункт базування. Тепер нам треба обдумати, що далі робити. Тому що ми дійсно морська держава, у нас є вихід до двох морів, і маємо захищати захищати свої інтереси в територіальному морі також. І всі ці кораблі, які зараз будуються і в майбутньому прийдуть до України, якраз покликані реалізовувати цю функцію - щоб Україна оборонялася уже не постфактум, а стала досить потужною морською державою, яка здатна захистити себе і забезпечувати безпеку міжнародного судноплавства у наших водах", - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Операції зі знищення російського флоту сильно покращили безпекову ситуацію на морі - ВМС

Як повідомляв Укрінформ, днями Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту в Туреччину відвідав корвет "Гетьман Іван Мазепа", який будується для України на верфі неподалік Стамбула для Військово-морських сил ЗСУ, а також оглянув будівництво другого корвета типу Ada для потреб ЗСУ, який отримав назву "Гетьман Іван Виговський".

У грудні минулого року стало відомо, що Велика Британія відправить Україні два тральщики для розмінування класу Sandown. Їх передадуть зі складу Королівського Військово-морського флоту Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-