Пентагон прокоментував можливості допомоги Україні без рішення Конгресу

Пентагон прокоментував можливості допомоги Україні без рішення Конгресу

Укрінформ
Міністерство оборони США, як і вся адміністрація Байдена, продовжує закликати Конгрес негайно ухвалити запит з додатковим фінансуванням, що передбачає понад $60 млрд допомоги для України.

Як передає Укрінформ, так відповів на запитання журналістів щодо можливого використання коштів Міноборони США на підтримку України поза пакетом, що розглядається в Конгресі, речник Пентагону генерал Патрік Райдер,.

«Ми продовжуємо закликати Конгрес якнайшвидше прийняти законопроєкт з додатковим фінансуванням, щоб ми могли підтримати Україну в скрутний для неї час - та, звісно ж, поповнювати наші власні запаси», - сказав представник оборонного відомства США.

Він наголосив, що Україні «потрібні всі ресурси, закладені в цьому пакеті».

За словами Райдера, «насправді немає іншого способу повністю задовольнити потреби (Сил оборони України – ред.) на полі бою».

Читайте також: Україна потребує допомоги США не лише для захисту, а й для повернення територій - Пентагон

Як повідомлялося, минулого тижня американські ЗМІ з посиланням на представників оборонного відомства США писали, що Пентагон все ще має у своєму розпорядженні близько $4 млрд у фонді президентських повноважень (PDA), доступних для України. І попри те, що відомство не може їх використовувати без фінансів на гарантоване поповнення власних запасів, за інформацією ЗМІ, в Пентагоні з’ясовували, чи існує «фінансова подушка», яка дозволила б витратити принаймні частину цих коштів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-