Болгарія не відправлятиме своїх військових в Україну - міністр оборони

Болгарія не відправлятиме своїх військових в Україну - міністр оборони

Укрінформ
Міністр оборони Тодор Тагарєв заявив у середу, що Болгарія не відправлятиме в Україну своїх військових.

Як передає Укрінформ, про це міністр оборонного відомства сказав в інтерв’ю bTV, повідомляє BTA.

Вранці середи Тагарєв запевнив, що болгарські військові не відправлятимуться в Україну, позиція Болгарії щодо цього не змінилась, а питання відправки солдат не обговорюється. Заява Тагарєва пролунала після зустрічі із президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі, під час якої французький лідер не виключив участі європейських військ у російсько-українській війні.

За словами Тагарєва, на зустрічі у Франції були ухвалені рішення щодо коаліцій на підтримку України.

«Ми висловили готовність долучитися до деяких із них, йдеться про допомогу українській оборонній промисловості, щоб значна частина того, що потрібно Україні, могла вироблятися на її території. Інше питання стосувалося підтримки вразливих країн-партнерів, щоб вони були краще захищені від агресивних дій Росії», – сказав болгарський міністр.

Він також прокоментував надання військової допомоги Україні і темпи її доставки, запевнивши, що вона «триває». Процес передачі обіцяних Болгарією бронетранспортерів затягнувся через те, що техніка належить болгарському МВС, а також через вето президента країни Румена Радєва, яке подолали у грудні, сказав Тагарєв.

Читайте також: Україна та Болгарія посилять співпрацю у боротьбі з агресією РФ - Шмигаль

«Відправлення техніки – непростий процес, у багатьох випадках – місяці», – додав міністр.

Як пише novinite.com, Тагарєв заявив, що обіцяні БТРи прибудуть в Україну із Софії «за кілька днів». Очільник болгарського Міноборони сказав, що коли бронетранспортери відправлять, у відомстві повідомлять про це.

«Ці БТРи є невеликою частиною допомоги (Україні – ред.)», – запевнив Тагарєв.

Як повідомлялося, Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів для потреб ЗСУ, оскільки Міністерство оборони звернулося до НАТО з проханням оплатити транспортні витрати.

Фото: Цветелина Белутова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-