Болгарія затримала відправлення Україні 100 бронетранспортерів

Болгарія затримала відправлення Україні 100 бронетранспортерів

Укрінформ
Болгарія затримує постачання 100 бронетранспортерів для потреб ЗСУ, оскільки Міністерство оборони звернулося до НАТО з проханням оплатити транспортні витрати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv з посиланням на депутатів від правлячої коаліції.

Рішення про відправлення БТР було ухвалено більш ніж три місяці тому в парламенті, а МВС Болгарії та Міноборони України підписали угоду про їх поставку.

"Болгарія може дуже допомогти Україні, але це затримується через те, що апарат Міністерства оборони не працює оптимально", — заявив депутат Івайло Мірчев від правлячої коаліції "Ми продовжуємо зміни – Демократична Болгарія".

Міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв заявив, що затримка відбулася тому, що Болгарія хоче, щоб союзники НАТО профінансувати транспортування.

Читайте також: НАТО потребує більше зброї та боєприпасів для себе й України - Столтенберг

"Це не елементарна транспортна операція, тому що потрібно задіяти чимало потягів", - сказав Тагарєв. Він пояснив, що логістика складна і зусилля Болгарії "гідно оцінені українською стороною".

Як повідомляв Укрінформ, Народні збори Болгарії 22 листопада ратифікували угоду між Міністерством внутрішніх справ Болгарії та Міністерством оборони України про надання Україні бронетехніки та відповідного озброєння і запчастин.

На початку лютого міністр оборони Болгарії Тодор Тагарєв інформував, що країна почала відправлення Україні 100 бронетранспортерів.

Фото: Shutterstock/Belish

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-