НАТО потребує більше зброї та боєприпасів для себе й України - Столтенберг

НАТО потребує більше зброї та боєприпасів для себе й України - Столтенберг

Укрінформ
Одним із питань, що розглядатимуть сьогодні у Брюсселі міністри оборони країн НАТО, є підвищення спроможностей оборонної промисловості та нарощування виробництва зброї й боєприпасів, які гостро необхідні для України, а також для власної безпеки Альянсу.

Про це сьогодні у Брюсселі під час відкриття зустрічі міністрів оборони країн Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розглянемо підвищення спроможностей нашої оборонної промисловості, шляхи нарощування виробництва дуже необхідних зброї та боєприпасів для безпеки України та для нашої власної безпеки. Все це потребує більших інвестицій, і ми досягаємо доброго прогресу. Минулого року ми бачили безпрецедентне збільшення оборонних витрат у всіх європейських союзників та у Канаді. Цього року ми маємо рекордну кількість союзників, які витрачають 2 відсотки або більше від ВВП на оборону», - зауважив Столтенберг.

Він повідомив, що сьогодні учасники зустрічі зосередять увагу на виконанні рішень Вільнюського саміту НАТО, що відбувся минулого липня. Йдеться, зокрема, про подальше зміцнення системи стримування й оборони Альянсу, реалізацію оновлених планів оборони, вдосконалення системи військового управління та логістики, посилення протиповітряної та протиракетної оборони тощо.

Читайте також: Столтенберг - про знищення чергового російського корабля: Це демонструє компетенцію ЗСУ

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі проходить зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якого відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Як очікується, міністр оборони України Рустем Умєров візьме участь у цьому заході в режимі телеконференції.

 Фото: Europa Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-