Дискусія щодо присутності військових НАТО в Україні є сигналом для РФ - естонський генерал

Дискусія щодо присутності військових НАТО в Україні є сигналом для РФ - естонський генерал

Укрінформ
Обговорення європейськими лідерами можливої відправки на територію України сухопутних військ західних країн є сигналом для РФ.

Про це заявив естонський генерал-майор у запасі Неемі Вялі, передає Укрінформ із посиланням на ERR.

"З одного боку, це послання для європейців, які починають звикати до цієї війни. Але з іншого боку, це, безумовно, сигнал для РФ, що Європа готова продовжувати допомагати Україні та робити свій внесок", - наголосив Вялі.

За його словами, європейські країни мають можливість відправити свої війська на допомогу Україні, але питання в тому, чи є у цьому сенс.

На думку естонського військового, Україна від Європи очікує допомогу насамперед у вигляді зброї та техніки.

Читайте також: В Естонії назвали помилкою, що Захід не дав Україні бити його зброєю по території ворога

"Сьогодні йдеться не про те, що Україні не вистачає солдатів, а про те, що їй потрібно більше техніки та озброєння", - сказав Вялі.

Прем'єрка Естонії Кая Каллас раніше заявила, що європейські лідери зійшлися у розумінні того, що Україна найбільше потребує боєприпасів.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Франції Еммануель Макрон після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі заявив, що в перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні. Жоден з варіантів, і навіть участь наземних військ Європи, не повинен бути виключеним задля досягнення мети, оскільки треба зробити «все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну», зазначив президент Франції.

Фото: Priit Mürk/ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-