В Естонії назвали помилкою, що Захід не дав Україні бити його зброєю по території ворога

В Естонії назвали помилкою, що Захід не дав Україні бити його зброєю по території ворога

Укрінформ
Наступний командувач армії Естонії Андрус Меріло, який 23 лютого отримав звання бригадного генерала, а вступить на посаду 1 липня, назвав помилкою рішення Заходу обмежити використання Україною одержаної зброї виключно її тимчасово окупованою територією.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Естонському TV, повідомляє Укрінформ.

«У військовому плані це була явна дурість. Введення такого обмеження (на використання зброї - ред.) обійшлося дуже дорого і є однією з причин, чому Україна повернулася в оборонну позицію і намагається відбивати російський контрнаступ», - сказав Меріло.

Він також аналізує, чому подібне рішення було прийняте. «Якщо страх був лише в тому, щоб не відбулося ескалації, то, як ми бачимо, це теж не виправдалося. Тому я вважаю, що це політичне обмеження було абсолютно неправильним», - додав генерал.

Читайте також: Бундестаг знову не підтримав передачу ракет Taurus Україні

Командувачем Сил оборони Естонії Андрус Меріло стане 1 липня. У п'ятницю, 23 лютого, він отримав погони бригадного генерала.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Естонія підготувала план військової стратегії для західних країн, щоб допомогти Україні виграти війну за три роки.

Фото: rus.err.ee

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-