Прем’єрка Естонії вірить, що рішення Данії передати всі свої боєприпаси Україні надихне інші країни

Прем’єрка Естонії вірить, що рішення Данії передати всі свої боєприпаси Україні надихне інші країни

Укрінформ
Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас сподівається, що недавнє рішення Данії надіслати всі свої боєприпаси в Україну надихне інші країни.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ERR.

«Ми не можемо марно витрачати час, тому що Україна в першу чергу потребує термінової допомоги зі зброєю. Я сподіваюся, що недавнє рішення Данії надіслати всі свої боєприпаси в Україну надихне інших. Ми також маємо подивитися, яку допомогу можна отримати на світовому ринку, як це вже зробили чехи», - сказала Каллас.

Вона нагадала, що протягом наступних чотирьох років Естонія виділятиме на військову підтримку України по 0,25% ВВП країни.

«Довгострокова військова підтримка України Естонією протягом наступних чотирьох років становитиме 0,25% від нашого ВВП. Закликаємо всі інші держави, що підтримують Україну, взяти на себе аналогічне зобов'язання. Я рада, що ця пропозиція знаходить підтримку серед союзників і партнерів», - зазначила Каллас.

Вона наголосила, що єдність - найсильніша валюта. «Разом ми можемо допомогти Україні виграти цю війну. У нас є ресурси, економічна міць і знання. Наші війська сильніші за російські, і ми не повинні боятися своєї власної сили», - додала вона.

Читайте також: В Естонії назвали помилкою, що Захід не дав Україні бити його зброєю по території ворога

У понеділок, 26 лютого, Каллас на запрошення президента Франції Емманюеля Макрона взяла участь у зустрічі глав урядів і держав, що відбулася в Парижі, на якій обговорювалися питання, пов'язані з продовженням підтримки України.

Макрон після цієї зустрічі заявив, зокрема, що Європа допоможе Україні взяти ініціативу та діяти спільно в момент, коли є невизначеність з боку США щодо допомоги. Результатом стратегічної зустрічі лідерів країн в Парижі стало створення коаліції для завдання далекобійних ракетних ударів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-