НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї деталі станції супутникового зв’язку «Аурига»

НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї деталі станції супутникового зв’язку «Аурига»

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції додало до Єдиної бази іноземних компонентів у зброї чипи російської станції супутникового звʼязку «Аурига», що забезпечує військовий зв'язок країни-агресора.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

«Мобільна станція супутникового звʼязку «Аурига» забезпечує зв'язком російських солдатів з їхнім командуванням. Але вона здатна це робити виключно завдяки компонентам іноземного виробництва», - ідеться у повідомленні.

Виробником пристрою є ТОВ «ИТИС», щодо якого запроваджені санкції ще з весни 2022 року.

Серед деталей іноземного виробництва виявлених у станції: GPS модуль, цифровий компас, модуль керування, супутниковий маршрутизатор тощо.

У НАЗК зазначили, що українські захисники ще в перший рік повномасштабного вторгнення РФ успішно знищували та захоплювали такі станції звʼязку.

«Держави мають обʼєднуватись щоби їх технології та компоненти не потрапляли до рук агресорів. Необхідно досліджувати як ці компоненти потрапляють до РФ та притягати співучасників цієї війни до відповідальності», - заявляють в агентстві.

Саме з цією метою НАЗК регулярно оновлює та доповнює Базу іноземних компонентів у зброї.

НАЗК висловлює подяку Силам оборони України, які захоплюють такі зразки зброї та техніки та усім представникам дослідницьких інститутів, які цілодобово працюють над вивченням та аналізом цих компонентів.

Читайте також: НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї деталі дрона «Ланцет»

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК у санкційній політиці визначена в Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій. Зокрема НАЗК ідентифікує компанії, що постачають електронні компоненти в РФ.

Раніше НАЗК доповнило базу іноземних компонентів у зброї чипами оновлених іранських «Шахедів» чорного кольору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-