НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї деталі чорних «Шахедів»

НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї деталі чорних «Шахедів»

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції додало до Єдиної бази іноземних компонентів у зброї чипи оновлених іранських «Шахедів» чорного кольору.

Про це повідомила пресслужба НАЗК, передає Укрінформ.

«Для ускладнення нічної роботи української протиповітряної оборони Росія почала застосовувати ударні БПЛА Shahed-136 чорного кольору. Втім, це не заважає українським військовим знищувати ці ворожі дрони. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) поповнило Єдину базу іноземних компонентів у зброї чипами оновлених іранських «Шахедів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що БПЛА такого виду українські Сили оборони вже збивали у Києві, Харкові та на Херсонщині.

Фото: НАЗК

Без чипів іноземного виробництва ці дрони не були б здатні виконувати свої задачі та атакувати українські мирні міста.

У НАЗК зауважили, що попри постійну модернізацію та локалізацію виробництва залежно від іноземних технологій та компонентів російські «Шахеди» все ще мало відрізняються від іранських.

Читайте також: НАЗК додало деталі ракети «Іскандер» до бази іноземних компонентів зброї

«Це вкотре доводить, що іноземним технологіям та компонентам не місце в зброї агресорів. Світ має обʼєднуватися і досліджувати, як такі компоненти потрапляють до РФ, для притягнення співучасників цієї війни до відповідальності», - підкреслили в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Як повідомляв Укрінформ, роль НАЗК у санкційній політиці визначена у Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій. Зокрема, НАЗК ідентифікує компанії, що постачають електронні компоненти в РФ.

Раніше НАЗК вже доповнювало базу деталями іноземного виробництва російських БПЛА Supercam S350, «Гранат-4», «Ланцет» та іранських Shahed-136 і Mohajer-6.

Перше фото - ілюстративне (Сили оборони півдня).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-