НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї деталі дрона «Ланцет»

НАЗК додало до бази іноземних компонентів зброї деталі дрона «Ланцет»

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції додало до Єдиної бази іноземних компонентів у зброї компоненти російського ударного безпілотника “Ланцет”.

Про це повідомляє НАЗК, передає Укрінформ.

"Система навігації, акумулятор, оптика, двигун та багато інших компонентів, з яких складається провідний російський ударний БпЛА «Ланцет», вироблені не в самій РФ, а поставлені з-за кордону", - зазначають у НАЗК.

Наголошується, що ці дрони можуть перебувати в повітрі, відстежуючи ціль, а після отримання команди від оператора - стрімко атакувати її. Для відстеження цілі "Ланцетам", зокрема, допомагає вбудована камера іноземного виробництва.

ЦіБпЛА виробляє російська компанія ZALA Aero, що входить до концерну “Калашников”, який перебуває під санкціями України та країн санкційної коаліції. Утім, Росія й далі продовжує виробляти ці БпЛА, використовуючи іноземні компоненти.

Читайте також: НАЗК додало деталі ракети «Іскандер» до бази іноземних компонентів зброї

НАЗК регулярно оновлює базу, щоб допомогти міжнародним партнерам зібрати достатньо доказів та дослідити ланцюги постачання для притягнення співучасників цієї війни до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше НАЗК додало у базу деталі іноземного виробництва російських БпЛА Supercam S350, «Гранат-4» та іранських Shahed-136 і Mohajer-6.

За даними Bloomberg, більшість мікросхем у зброї РФ мають американське та європейське походження.

Фото: НАЗК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-