Ворожа пропаганда впливає на цивільних, але не на військових - захисник Маріуполя

Ворожа пропаганда впливає на цивільних, але не на військових - захисник Маріуполя

Відео
Укрінформ
На українських військових російська пропаганда не діє. Натомість під її вплив потрапляють цивільні українці.

Таку думку в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ» вислов Ілля Ільяшенко з позивним «Смурф», захисник Маріуполя, військовослужбовець 23-го загону морської охорони Держприкордонслужби.

«На військових пропаганда не впливає. Тут більше йде дестабілізація серед цивільних. Військові більше турбуються за своє життя, своїх побратимів і позицію, яку вони утримують – ніж за якийсь вкид від «рашки», - сказав Ільяшенко.

На його думку, ворожа пропаганда більше націлена на цивільне населення, щоб дестабілізувати ситуацію всередині країни.

«Вони (роспропаганда – ред.) працюють, щоб дестабілізувати нас. Росія робить в основному тільки вкиди. Нічого мега-розумного там немає. І працюють вони лише для того, щоб дестабілізувати нас», - переконаний Ільяшенко.

Читайте також: Суспільство забуває про полонених «азовців» - захисник Маріуполя

Одним із найбільш промовистих російських ІПСО він вважає твердження про нібито збитий Силами оборони літак з українськими полоненими, що мало похитнути психологічний стан українців.

«Впав літак у день обміну – чому б не сказати, що там були українські військовополонені, щоб дестабілізувати (ситуацію в Україні – ред.). Літак – це був нереальний вкид. І я побачив дестабілізацію – серед родичів військовополонених, і як їм важко від цього», - зазначив військовий.

Ільяшенко з перших днів повномасштабного вторгнення РФ захищав Україну у складі свого підрозділу, був серед захисників заводу «Азовсталь», майже рік провів у російському полоні. Зараз він проходить реабілітацію й активно допомагає проводити збори коштів для побратимів.

Проєкт «Станція Краматорськ» - це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-