Німеччина передасть Україні військову допомогу на €100 мільйонів

Німеччина передасть Україні військову допомогу на €100 мільйонів

Укрінформ
Пакет допомоги від Німеччини, про надання якого було оголошено днями, включає вибухівку для безпілотників, вантажівки, запчастини тощо.

Про це повідомляє Міністерство оборони ФРН, передає Укрінформ.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус зазначив, що генеральний інспектор Бундесверу генерал Карстен Бреєр під час нещодавньої зустрічі з новим головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським у Києві пообіцяв короткострокову допомогу на суму понад 100 мільйонів євро. Зокрема, йдеться про поставку військової техніки, бомб для малих безпілотників; 77 вантажних автомобілів MULTI 1A1, медичного обладнання; комплектів запчастин для різних систем озброєння і ремонт техніки тощо.

Це озброєння вже поставлено або незабаром надійде до Збройних сил України, уточнили у Міноборони ФРН.

За словами Пісторіуса, нещодавно Україні були передані керовані ракети середньої дальності для системи ППО Iris-T; боєприпаси калібру 155 міліметрів; 6 танків для розмінування; мостоукладальний танк та інші техніка та розвідувальні безпілотники.

Міністр висловив сподівання, що 2024 році Німеччина збільшить поставку в Україну боєприпасів у три-чотири рази порівняно з минулим роком.

Читайте також: Зеленський відвідає Німеччину і Францію

Крім того, планується, що німецька промисловість побудує перші ремонтні потужності в Україні до літа цього року.

Міністр оборони Німеччини підкреслив, що партнери і союзники мають зробити все можливе для підтримки України.

Як повідомлялось, напередодні у Брюсселі відбулась 19-та зустріч у форматі «Рамштайн», під час якої було оголошено про створення коаліції на підтримку протиповітряної оборони України за лідерства Франції та Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-