Франція й Німеччина оголосили про створення коаліції на підтримку української ППО

Франція й Німеччина оголосили про створення коаліції на підтримку української ППО

Укрінформ
Міністр збройних сил Франції Себастьян Леконрню під час засідання контактної групи з питань оборони України у середу оголосив про створення коаліції на підтримку протиповітряної оборони України разом із міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Як передає Укрінформ, деталі французький міністр повідомив у соцмережі Х.

«Посилення потенціалу протиповітряної оборони України має важливе значення для майбутнього захисту цивільного населення. Після запуску артилерійської коаліції, разом із міністром оборони Німеччини ми формалізуємо коаліцію на підтримку протиповітряної оборони України», - зазначив Сежурне.

Читайте також: До коаліції дронів приєднались Нідерланди, Німеччина та Естонія - Зеленський

Лекорню і Пісторіус підписали відповідну угоду про наміри під час 19 засідання оборонної контактної групи з питань України у так званому "рамштайнському" форматі у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

Таким чином, Франція та Німеччина очолять коаліцію, до якої увійшли п'ятнадцять країн. Її зусилля будуть спрямовані на зміцнення потенціалу протиповітряної оборони України у війні з Росією.

Читайте також: Ракети «Циркон» можуть стати викликом для української ППО - британська розвідка

Нагадаємо, як зазначав раніше Президент Володимир Зеленський, за підсумками 17 засідання у форматі «Рамштайн» було ухвалене рішення про створення коаліції розвитку ППО.

Як повідомлялось, у січні Франція та США очолили так звану артилерійську коаліцію, створену на базі французької гармати "Цезар".

Також 14 лютого держави-учасниці ІТ-коаліції завершили підписання Угоди про співпрацю. Її учасниками стали Естонія та Люксембург як країни-лідери, а також низка інших країн.

Фото: Sébastien Lecornu, X

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-