Ракети «Циркон» можуть стати викликом для української ППО - британська розвідка

Ракети «Циркон» можуть стати викликом для української ППО - британська розвідка

Укрінформ
Застосування Росією гіперзвукової ракети "Циркон" під час атак на Україну може стати викликом для ППО через її швидкість та маневреність.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У британській розвідці прокоментували інформацію, що під час ракетної таки на Україну 7 лютого Росія могла вперше застосувати ракету "Циркон". Вона була розроблена для військово-морського флоту і здатна розвивати швидкість до 9 Махів на відстані до 1000 км.

Водночас аналітики зауважують, що відсутність у Чорному морі кораблів, які б перевозили ракети, викликає питання щодо способу її запуску. Тож припускають, що для цього була пристосована російська система берегової оборони К-300 наземного базування.

Читайте також: Експерт - про російську ракету «Циркон»: Вона не відповідає ознакам гіперзвукової зброї

"Якщо її (ракети "Циркон" - ред.) використання підтвердиться, це стане значним викликом для української протиповітряної оборони через її швидкість і маневреність", - сказано у звіті.

Аналітики вважають, що російські війська випробовують нову оперативну систему озброєнь в умовах реального конфлікту, "щоб забезпечити впевненість та продемонструвати можливості".

Читайте також: 3М22 «Циркон»: що відомо про ракету, яку РФ могла запустити по Києву

Як повідомляв Укрінформ, фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що російська ракета 3М22 "Циркон" використовувалася під час атаки по Києву 7 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-