РФ застосувала для удару по Києву нову протикорабельну ракету «Циркон» - експерти

РФ застосувала для удару по Києву нову протикорабельну ракету «Циркон» - експерти

Фото
Укрінформ
Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз дійшли висновку, що російська ракета 3М22 «Циркон» використовувалася під час атаки по Києву 7 лютого.

Про це повідомив директор КНДІСЕ Олександр Рувін, передає Укрінформ з посиланням на Арміяінформ.

За його даними, експерти інституту вивчили маркування на частинах та уламках, провели ідентифікація вузлів і деталей ракет.

Рувін звернув увагу на те, що ракета спрямовувалась ворогом у зону, де немає військових об’єктів, через що постраждали цивільна інфраструктура та мирні люди.

3М22 Циркон — протикорабельна гіперзвукова крилата ракета прийнята на озброєння Росією у січні 2023 року. Ворог заявляв про наступні характеристики: дальність — 600-1500 км, швидкість до 8-9 Мах, маса бойової частини близько 300-400 кг, довжина 8-10 м.

Експерти зазначили, що мікроелектроніка в уламках ракети збереглась погано та практично не піддається аналізу через фізичні пошкодження.

Значна фрагментація ракети ускладнює ідентифікацію, однак українські експерти стверджують, що зброя не відповідає заявленим ворогом тактико-технічним характеристикам.

Маркування на уламках ракети вказують на дату виробництва її складових компонентів — 2023-2024 роки. Це означає, що ракета була зібрана нещодавно.

Читайте також: Обстріл Києва: руйнування, жертви та врятовані життя

Як повідомлялось, внаслідок обстрілу РФ 7 лютого у Києві загинули 4 людини і 38 були поранені.

Фото: Науково-дослідний інститут судових експертиз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-