Остін особисто поїде до Брюсселя для участі в «Рамштайні» - Пентагон

Остін особисто поїде до Брюсселя для участі в «Рамштайні» - Пентагон

Укрінформ
Міністерство оборони США офіційно анонсувало візит до Брюсселя глави Пентагону Ллойда Остіна, який продовжує відновлюватися після лікування, для його особистої участі у засіданні Контактної групи з питань оборони України наступного тижня.

Про це заявив у четвер речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр Остін і голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Браун наступного тижня вирушать до Брюсселя (Бельгія) щоби провести очне засідання Контактної групи з питань оборони України 14 лютого», - зауважив представник оборонного відомства США.

Він уточнив, що це буде 19-е засідання групи у так званому форматі «Рамштайн» після її створення у квітні 2022 року. Очікується, що учасники засідання обговорять поточну ситуацію в Україні, а також спільні зусилля з боку партнерів з близько 50-ти країн для забезпечення ЗСУ необхідними військовими можливостями.

Представник Пентагону також зазначив, що Сполучені Штати продовжують шукати можливості для продовження підтримки України й тісно співпрацювати із союзниками й партнерами з цією метою.

Читайте також: Умєров та Остін обговорили ситуацію на полі бою та майбутній «Рамштайн»

Крім того, за словами речника, Ллойд Остін 15 лютого візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО в Брюсселі.

Як повідомляв Укрінформ, глава Пентагону в січні проходив лікування, яке передбачало госпіталізацію та певний реабілітаційний період. Минулого тижня він зізнався, що не повністю відновився після операції та досі відчуває болі в нозі. Водночас, він запевнив, що процес одужання проходить добре.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-