Глава Пентагону зізнався, що не повністю відновився після операції

Глава Пентагону зізнався, що не повністю відновився після операції

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що продовжує одужувати після операції, пов’язаної з раком передміхурової залози, й досі відчуває біль, однак виконуватиме обов’язки на посаді належним чином.

Про це він заявив у четвер на зустрічі з журналістами в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Моє одужання проходить добре, але, як ви бачите, я продовжую відновлюватися. Досі відчуваю біль у нозі і займаюся фізіотерапією, щоби подолати це»,- зауважив глава оборонного відомства США. 

Він висловив вдячність лікарям і медперсоналу Національного військово-медичного шпиталю імені Волтера Ріда, а також усім, хто висловив йому побажання швидкого одужання. Водночас глава Пентагону взяв усю провину на себе за те, що Білий дім і громадськість дізналися про його госпіталізацію не одразу. Остін пояснив, що новина про серйозну хворобу приголомшила його та стала «ударом», через що найпершим його бажанням стало зберегти це в таємниці, бо він не хотів нікого обтяжувати своїми проблемами.

Однак, міністр підкреслив, що отримав свій урок та усвідомив, що бути на такій високій посаді означає втратити частину приватності й конфіденційності. Він зауважив, що американці «мають право знати, що за проблеми зі здоров’ям постають перед їхніми лідерами, які можуть вплинути на здатність виконувати їхні обов’язки». У цьому зв’язку глава Пентагону зазначив, що у Пентагоні, так само як і в інших відомствах, уже прийняті відповідні процедури, щоби такі ситуації не повторювалися більше.

Читайте також: Глави міноборони США та Британії обговорили подальшу підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований 1 січня після того, як відчув сильний біль. За тиждень до цього він пройшов планову медичну процедуру в Національному військово-медичному шпиталі. Пізніше Пентагон повідомив, що міністр проходить лікування від раку передміхурової залози, який був виявлений на ранній стадії. Через низку причин про госпіталізацію міністра оборони не знав ніхто до 4 січня. Навіть президент США та апарат національної безпеки дізналися про це постфактум. Така ситуація викликала нерозуміння та різку критику в суспільстві Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-