Росіяни намагаються скористатися відсутністю допомоги США для України - Білий дім

Росіяни намагаються скористатися відсутністю допомоги США для України - Білий дім

Укрінформ
Росіяни знають про те, що ЗСУ поступово вичерпують свій боєзапас снарядів й ППО в умовах відсутності допомоги з боку Сполучених Штатів, та намагаються скористатися моментом, щоби більше атакувати українські позиції та мирні міста.

Про це заявив у середу журналістам координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми знаємо, що в деяких підрозділах вони (українські військові – ред.) дуже й дуже ретельно розподіляють свої боєприпаси, бо починають хвилюватися, що запаси вичерпуються»,- зауважив Кірбі.

Крім того, він зазначив, що українські командири на окремих ділянках також мають визначати, які системи більшої дальності використовувати зараз, а які ні через відсутність нових траншів військової допомоги.

«Росіяни про це знають і тому продовжують атаки безпілотниками й ракетами, щоби змусити українців витрачати засоби ППО, які - і про це їм відомо - зараз не поповнюються»,- зазначив представник адміністрації.

Він також прокоментував ситуацію навколо Авдіївки, висловивши думку, що росіяни хочуть використовувати її в логістичних цілях, щоби проводити операції в усьому регіоні Донбасу.

Читайте також: У Купʼянську та Авдіївці ситуація стабільно важка, але не фатальна

За словами Кірбі, відсутність допомоги з боку США ускладнює ситуацію не лише на фронті, але і у глибині країни. У цьому контексті він зауважив, що росіяни намагаються поцілити якомога більше об’єктів української оборонно-промислової бази, а також цивільні цілі.

Як повідомляв Укрінформ, після того, як стало відомо, що більшість республіканців у Сенаті США не підтримала законопроєкт із реформами на кордоні й допомогою Україні, з’явилася ініціатива розділити ці питання для проведення окремих голосувань. Зокрема, у вівторок про це заявив лідер республіканців Мітч Макконнелл, а в середу лідер демократів Чак Шумер повідомив своїм однопартійцям, що має намір вчинити саме так та винести документ із зовнішньою допомогою в середу на голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-