Республіканці в Сенаті не підтримали законопроєкт з реформами на кордоні й допомогою Україні - ЗМІ

Республіканці в Сенаті не підтримали законопроєкт з реформами на кордоні й допомогою Україні - ЗМІ

Укрінформ
Керівництво Республіканської партії в Сенаті США у вівторок заявило, що не змогло зібрати достатньої підтримки для ухвалення законопроєкту, який передбачає посилення прикордонної політики США, а також допомогу для України та інших країн.

Про це йдеться у повідомленні американського видання The Hill, передає Укрінформ.

«Мені та більшості наших членів здається, що ми не маємо реальних шансів ухвалити цей законопроєкт», - заявив під час пресконференції в вівторок лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл.

Крім того, більш як половина республіканців у верхній палаті висловилися категорично проти законопроєкту, а кілька високопоставлених законодавців із цієї партії взагалі наголосили, що блокуватимуть розгляд документа.

Це може означати, що республіканці хутко "поховали" угоду, досягнуту після кількох місяців переговорів сенаторами від Республіканської й Демократичної партій, а також представницею незалежних, пише видання.

Читайте також: Байден в «українській краватці» закликав Конгрес ухвалити пакет допомоги Україні

Такий розвиток подій розлютив демократів, які не змогли приховати своєї зневаги до опонентів, звинувативши їх у обмані. Вони наголосили, що саме республіканці наполягали на об’єднанні прикордонної реформи з наданням допомоги Україні ще в жовтні. Тоді цю ідею підтримав і спікер Палати представників Майк Джонсон, а тепер він вторить заявам Трампа та називає документ непрохідним у нижній палаті.

Сенатор-демократ Кріс Мерфі, який представляв свою партію на переговорах, у цьому зв’язку заявив, що після цього республіканцям не можна довіряти взагалі. «Вони сказали нам що робити, ми дотримувалися їхніх інструкцій до кожної літери, а потім вони «висмикнули килим з-під ніг» впродовж 24 годин. З ким ми там маємо працювати? Вони - жах для переговорів», - заявив сенатор-демократ.

Президент США Джо Байден, зі свого боку, звинуватив Дональда Трампа у підбурюванні республіканців.

«Все свідчить про те, що цей законопроект навіть не буде винесений у Сенаті. Чому? Причина проста: Дональд Трамп. Тому що Дональд Трамп вважає, що це погано для нього в політичному плані», - заявив Байден у вівторок.

Читайте також: Спікер Палати представників США заявив, що «поховає» законопроєкт із допомогою для України

Президент США також наголосив, що Трамп воліє використати цю проблему у своїх політичних цілях, ніж розв’язати її.

Як повідомлялося, лідер демократичної більшості в Сенаті США Чак Шумер планував винести законопроєкт на розгляд у середу. Проєкт документа, який передбачав виділення $118 мільярдів був представлений у неділю. Щонайменше, $60,1 мільярда в цьому документі призначені на допомогу Україні.

Фото: dr.dk/MARK WILSON/Scanpix 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-