Байден в «українській краватці» закликав Конгрес ухвалити пакет допомоги Україні

Байден в «українській краватці» закликав Конгрес ухвалити пакет допомоги Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден знову звернувся до Конгресу США проголосувати за законопроєкт, щодо виділення додаткового фінансування на потреби національної безпеки, в тому числі для України, Ізраїлю й південного кордону США.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у своєму зверненні у вівторок, 6 лютого, у Білому домі.

«Цей законопроєкт також вирішує два інші пріоритети. По-перше, він надає термінову допомогу Україні. На мені зараз українська краватка (жовто-блакитного кольору – ред.) і українська брошка-шпилька. Українці зараз у складному становищі, захищаються від російського натиску. Час йде. Кожен тиждень, кожен місяць, що минає без нової допомоги, означає, що в України стає менше артилерійських снарядів, менше систем ППО, менше інструментів, щоб захистити себе від цього російського натиску. Це те, чого хоче Путін», - сказав Байден.

Він також зазначив, що українці відважно воюють.

«Я зібрав коаліцію з 50 країн, які її (Україну – ред.) підтримують. Телефоном спілкуюсь із лідерами цих країн. Ми об’єднали НАТО і навіть збільшили Альянс. Ми не можемо піти зараз. Це саме те, на що Путін розраховує. Схвалення цього законопроєкту означає протистояти Путіну. Виступати проти цього документа означає грати йому на руку. Якщо ми не зупинимо апетити Путіна щодо влади й контролю над Україною, він не обмежиться лише Україною. І витрати для США, наших партнерів і союзників збільшаться. Ті, хто у Конгресі думають, що зможуть виступати проти допомоги України і не понесуть відповідальності, історія дивиться на вас», - наголосив Байден.

За словами глави Білого дому, підтримка України у такий надзвичайно важливий час ніколи не забудеться.

Читайте також: Білий дім розкрив плани Байдена щодо обговорення українського питання з Шольцом

Він також додав, що документ включає допомогу Ізраїлю захистити себе та кошти на гуманітарну підтримку для палестинців.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року президент США Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо виділення допомоги на суму понад $105 млрд. Відтоді впродовж тривалого періоду відбувалися переговори в Сенаті, зокрема, щодо проведення міграційної реформи та посилення кордону США, що мало розблокувати пакет зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Нова угода приблизно відповідає пропорціям, визначеним у запиті президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-