Білий дім розкрив плани Байдена щодо обговорення українського питання з Шольцом

Білий дім розкрив плани Байдена щодо обговорення українського питання з Шольцом

Укрінформ
Перспективи ухвалення в Конгресі США нового пакета для України, ситуація на полі бою, міжнародні зусилля на підтримку нашої країни будуть одними з головних тем зустрічі президента США Джо Байдена й канцлера ФРН Олафа Шольца цього тижня.

Про це повідомив у вівторок під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Немає сумнівів, що вони говоритимуть про війну в Україні, а також про те, як ми можемо працювати разом, щоб дати відповідь на поточну агресію Путіна»,- зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що лідери матимуть можливість обговорити розвиток подій на фронті.

«І я не маю сумнівів, що вони обговорять роботу Сенату, де республіканці й демократи докладали важких зусиль, аби представити законопроєкт, який дозволив би продовжити фінансування України»,- зазначив Кірбі.

Представник адміністрації США висловив переконання, що президент Байден чітко пояснить канцлеру Шольцу, наскільки він особисто прагне добитися продовження підтримки України та готовий підписати законопроєкт, як тільки той надійде в Білий дім.

«Я думаю, він також нагадає канцлеру, що (в Конгресі – ред.) існує потужна підтримка з боку обох партій в обох палатах», - наголосив Кірбі.

У цьому контексті він запевнив, що керівництво комітетів, пов’язаних із питаннями національної безпеки США, підтримують продовження допомоги України.

Крім того, за словами Кірбі, під час зустрічі лідери обговорять повний спектр подій на Близькому Сході, а також матимуть можливість поспілкуватися щодо підготовки до саміту НАТО у Вашингтоні.

Читайте також: Президент Євроради звернувся до Конгресу США з проханням допомогти Україні

Як повідомлялося, канцлер ФРН Олаф Шольц здійснить робочий візит до США 8-9 лютого. Очікується, що він проведе переговори з президентом США Джо Байденом, зустрінеться з представниками Конгресу, поспілкується з американським і німецьким бізнесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-