Шольц обговорить з керівництвом США підтримку України

Шольц обговорить з керівництвом США підтримку України

Укрінформ
Продовження підтримки України стане одною з основних тем візиту канцлера ФРН Олафа Шольца в Сполучені Штати Америки.

Про це стало відомо кореспонденту Укрінформу з урядових кіл.

За словами джерела, особливий акцент під час розмови канцлера з президентом США і політиками стане продовження фінансування для України.

Візит стане нагодою для глави німецького уряду поінформувати про останні рішення ЄС, зокрема, про виділення 50 млрд євро для України до 2027 року, а також про планування в бюджеті ФРН понад 7 млрд євро на військову допомогу в 2024 році.

Загалом, як порахували в німецькому керівництві, з урахуванням того, що було виділено з початку війни, та тих поставок, які узгоджені та схвалені на наступні роки, йдеться про військову допомогу Україні на загальну суму майже 30 млрд євро.

Очікується, що лідери США та ФРН обговорять, серед іншого, безпекові гарантії, які наразі узгоджуються між Києвом і Берліном.

Меседж від Німеччини та Європи в питанні підтримки України: це спільний євроатлантичний виклик і спільне євроатлантичне завдання, США самі не нестимуть тягар допомоги.

Загалом під час візиту основними стануть 3 теми: російська війна проти України та допомога Києву, посилення НАТО та ситуація на Близькому Сході та в Червоному морі.

Для глави німецького уряду важливо обмінятися думками з американським лідером особисто, зазначили в уряді.

Читайте також: Президент Євроради звернувся до Конгресу США з проханням допомогти Україні

Канцлер ФРН здійснить робочий візит 8-9 лютого. Програмою візиту передбачені переговори з президентом США Джо Байденом, зустрічі з представниками Конгресу, спілкування з американським і німецьким бізнесом тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-