Демократи в Сенаті США готують план «Б»: роз’єднати допомогу Україні й питання кордону

Демократи в Сенаті США готують план «Б»: роз’єднати допомогу Україні й питання кордону

Укрінформ
Лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер планує роз’єднати питання міграційної реформи, щодо якої кілька місяців тривали складні переговори, та допомоги Україні та іншим країнам, щоби винести нову ініціативу на голосування в середу.

Про це йдеться в повідомленні американського впливового видання The Hill, передає Укрінформ.

«Шумер все ще планує провести процедурне голосування щодо пакета фінансування України й Ізраїлю разом з реформами безпеки кордону. Таким чином він може дати шанс колегам-демократам, для яких міграційне питання є вразливим, проголосувати за це, щоби заявляти потім під час виборчої кампанії, що вони намагалися розв’язати кризу на кордоні», - зазначає видання.

Однак очікується, що республіканці заблокують цей пакет, і тоді Шумер, за його ж словами, перейде до плану «Б».

«Шумер сказав демократам, що планує винести на голосування узгоджений додатковий документ без пункту про безпеку кордону після очікуваного провального голосування», - зазначив один із працівників Сенату.

Читайте також: Кулеба - про голосування у США за допомогу Україні: Деякі сценарії нагадують гостросюжетний детектив

Як повідомлялося, напередодні лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл також запропонував перевести фінансування для України й Ізраїлю окремо від положень про безпеку кордону. Про це він сказав після того, як стало зрозуміло, що більшість сенаторів-республіканців відмовилися від двопартійної угоди щодо міграційної реформи в США.

Фото: Bonnie Cash / UPI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-