Росія планувала обміняти колаборантів, що потрапили до її в’язниць, на своїх полонених - ЦНС

Росія планувала обміняти колаборантів, що потрапили до її в’язниць, на своїх полонених - ЦНС

Укрінформ
Активісти «Кібер Спротиву» отримали доступ до даних російської пенітенціарної служби на ТОТ Луганщини, з яких стало відомо про плани обміняти ув’язнених колаборантів на своїх полонених.

Про це повідомив Центр національного спротиву, передає Укрінформ.

«З цих даних випливає, що прокуратура РФ зверталася до начальника служби виконання покарань на тимчасово окупованих територіях Алєксєя Чєрєповського з приводу надання списків для можливого обміну в Україну ув’язнених колаборантів. Цікаво, що в переліку серед тих, хто вже давно перебуває в закутках російських тюрем через внутрішні розборки окупантів, є й ті, про арешт яких офіційно не повідомлялося, й до недавнього часу вони офіційно були на свободі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія не надала доказів на підтвердження своїх заяв щодо аварії Іл-76 – США в ОБСЄ

Як зазначили в ЦНС, пріоритетом України є наші полонені й їхнє найшвидше визволення. Тому російські плани міняти своїх громадян на зрадників не є прийнятними, і можуть реалізовуватись лише у хворих фантазіях Кремля.

Раніше «Кібер Спротив», завдяки витоку інформації з російської каральної системи, дослідили як ворог перевозить українців з СІЗО на ТОТ до РФ, та скільки загалом українців офіційно утримують окупанти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-