На лівому березі Дніпра кількість ворожого угруповання налічує понад 70 тисяч - Гуменюк

На лівому березі Дніпра кількість ворожого угруповання налічує понад 70 тисяч - Гуменюк

Укрінформ
На лівому березі Дніпра кількість ворожого угруповання оцінюється у понад 70 тисяч особового складу і сотні одиниць озброєння та техніки.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Вороже угруповання, що намагається відкинути Сили оборони з лівого берега, постійно змінюється у кількісному та якісному складі. Тому що, потерпаючи від невдалих штурмових дій, вони втрачають у кожній штурмовій групі до 70% особового складу. І підрозділи змушені постійно маневрувати і перекидатися на різні напрямки. Загальне угруповання ворога на лівому березі оцінюється у понад 70 тисяч особового складу і сотні одиниць озброєння та техніки”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Британська розвідка оцінила ситуацію на східному та південному напрямках фронту

Вона уточнила, що не всі вони зосереджені вздовж лінії фронту, а й знаходяться у глибших тилах звідки підтягуються як додатковий ресурс.

Гуменюк також повідомила, що обстановка на лівому березі дуже складна, зокрема у тому, що динаміка ворожих штурмів виснажує.

“Якщо позаминулої доби це було лише три спроби штурмових дій, то минулої вони активізувалися до 13 таких спроб”, - зауважила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь”.

Вона зазначила, що сталою залишається традиція невикористання ворогом бронетехніки.

“Росіяни усвідомлюють, що той період часу, який ми утримуємо ці плацдарми і працюємо над їх розширенням, очевидно спрямований на їх подальше укріплення і наше просування. Вони намагаються нам перешкоджати в цьому, а ми робимо свою роботу”, - додала Гуменюк.

Читайте також: У російських штурмах на півдні відбувається «тахікардія» - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, російські війська посилили використання дронів на півдні України. Так, за добу там фіксується понад 80 одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-