У російських штурмах на півдні відбувається «тахікардія» - Гуменюк

У російських штурмах на півдні відбувається «тахікардія» - Гуменюк

Укрінформ
На півдні російські війська збільшують, а потім зменшують кількість штурмів. Військові спостерігають таку собі «тахікардію» у ворога, який зазнає великих втрат.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" поінформувала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо нищити те, що ворог підтягує, і саме тому вони змушені передислоковувати свою артилерію, до прикладу. Бо за минулу добу вибито просто 7 гармат з нашого напрямку, і це - серйозний удар по їхній спроможності далі бути боєготовими на цих позиціях", - зазначила речниця.

Читайте також: Сили оборони розширюють систему протидії «Шахедам» - Гуменюк

Відповідаючи на запитання про дані британської розвідки про зростання втрат військової техніки РФ на 88%, а кількості втрат танків РФ - на 95%, Гуменюк розповіла, що це, очевидно, є результатом контрбатарейної боротьби, яка не припиняється ані на хвилину.

"Ми продовжуємо нищити ворожі позиції, вишукувати місця дислокації техніки і розташування окопування у тому числі, звідки вони намагаються обстрілювати правий берег. Наша задача - вибивати їх якомога далі, і саме тому вони втрачають таку кількість артилерії і техніки", - заявила керівник об’єднаного пресцентру ОК "Південь".

Стосовно даних британської розвідки про те, що війська РФ активізувалися по всій лінії фронту, Гуменюк поінформувала, що у зоні відповідальності ОК "Південь" військові спостерігають таку собі "тахікардію" у російських штурмах.

"Вони (штурми - ред.) збільшують і зменшують нервово, повертаючись на свої позиції із втратами, знову розробляють якісь жахливі плани і приходять до штурму, знову ж таки, пішим порядком, знов без прикриття броньованою технікою, і, зазнаючи втрат, повертаються на місце. Вони намагаються час від часу не давати нам спокою на цих позиціях, але все ж таки не мають успіху", - розповіла Гуменюк.

За її словами, з боку українських військових тривають роботи із закріплення на позиціях і розширення цих плацдармів.

Читайте також: Ворог не полишає спроб оточити Авдіївку - на «гарячому» напрямку відбили 29 атак

Як повідомлялося, в зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

Незважаючи на значні втрати, РФ не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби РФ здійснила 4 безуспішні штурми позицій українських військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-