Сили оборони розширюють систему протидії «Шахедам» - Гуменюк

Сили оборони розширюють систему протидії «Шахедам» - Гуменюк

Укрінформ
Сили оборони вдосконалюють свою роботу та розширюють систему протидії ворожим «Шахедам»: триває поповнення мобільних вогневих груп особовим складом, озброєнням і додатковими засобами ураження противника.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Сили оборони розвиваються і розширюють систему протидії адекватно тим загрозам, які є. Те, що немає в публічному просторі інформації про збільшення кількості мобільних вогневих груп, не означає, що ця робота не ведеться. Навпаки, вона була анонсована, що це результативна робота і що вона має сенс, вона потрібна. І далі це вже напрацювання тих наративів зі збільшення кількості мобільних вогневих груп і втілення їх в життя. Далі підприємці об’єднуються, далі військові обласні адміністрації долучаються, місцеві органи влади - всі долучаються до того, щоб збільшувати кількість мобільних вогневих груп, підвищувати їх навченість і вишукувати способи обходу тих систем і тактичних хитрощів, які ворог застосовує. Тобто навіть якщо «Шахеди» фарбують в чорний колір, ми посилюємо прожекторне забезпечення. Навіть, якщо вони змінюють висоту прямування і напрямок, ми вивчаємо моменти, як цьому протидіяти і як відстежити їх навіть над водною поверхнею», - зазначила Гуменюк.

Читайте також: Росія не змінює тактику застосування «Шахедів», змінюються лише маршрути їх руху - Ігнат

Також, за її словами, триває поповнення мобільних вогневих груп особовим складом, озброєнням і додатковими засобами, такими як прожектори і лазерні вказівки.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 25 січня 2024 року противник завдав удару 14-ма ударними БпЛА типу «Shahed-136/131» з району Приморсько-Ахтарськ (РФ) та мис Чауда (Крим), а також чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області у напрямку Харкова та однією – з тимчасово окупованої Донеччини. В результаті бойової роботи знищено 11 «Шахедів» у межах Одеської та Миколаївської областей.

Фото: КОС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-