Росія не змінює тактику застосування «Шахедів», змінюються лише маршрути їх руху - Ігнат

Росія не змінює тактику застосування «Шахедів», змінюються лише маршрути їх руху - Ігнат

Укрінформ
Росія не змінює тактику застосування «шахедів», змінюються лише маршрути їх руху.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Нічого не змінилося, завжди преса любить говорити, що це нова тактика росіян. Ну, вони пофарбували «шахеди», це щось нове. Були інші інформації про якесь використання композитних матеріалів для створення фюзеляжу, це, можливо, теж щось нове. Але те, що вони низько літають, ну, вони створені так, щоб літати низько, як і крилаті ракети – притискатись якомога нижче до землі. Вони з перших днів літають низько. Відповідно, програмуючи політ, оператор ударних БПЛА чи ракет повинен його промалювати на карті, зрозуміти, який там рельєф місцевості, де є висотні будівлі, лінії електропередач, вишки тощо. Це все має враховуватись при плануванні польоту», - зазначив Ігнат.

Він додав, що низька висота польоту «шахедів» зменшує шанси їх збити силами ППО.

За словами речника, єдине, що змінює ворог – це маршрути слідування «шахедів».

Читайте також: Росіяни запускають «Шахеди» з моря, аби їх не почули мобільні групи - Гуменюк

«Єдине, що вони змінюють, це постійно змінюються маршрути їх слідування, тому що там, де вони пролетіли вчора, їх може вже чекати наша мобільна вогнева група. Тому на наступний день вони можуть на 5-10-15 км змістити маршрут наступної атаки», - пояснив речник.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 25 січня 2024 року противник завдав удару 14-ма ударними БПЛА типу Shahed-136/131 з району Приморсько-Ахтарськ – РФ та мис Чауда – Крим, а також чотирма зенітними керованими ракетами С-300 з Бєлгородської області у напрямку Харкова та однією – з окупованої Донеччини. До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи і мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони. В результаті бойової роботи знищено 11 «шахедів» у межах Одеської та Миколаївської областей.

Фото: mil.in.uа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-