Росіяни запускають «Шахеди» з моря, аби їх не почули мобільні групи - Гуменюк

Росіяни запускають «Шахеди» з моря, аби їх не почули мобільні групи - Гуменюк

Укрінформ
З боку ворога тактика запуску «Шахедів» з моря не є новою та спрямована на те, аби приглушити звук їх наближення до житлових кварталів міст чи припортової інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«Це тактика не нова, вони використовували її з самого початку, коли намагались приглушити характерний звук, який видає «Шахедів» здалеку. І не таємниця, що багато по таких баражуючих снарядах працюють мобільні вогневі групи, а вони часто орієнтуються саме на звук в першу чергу, а потім вже застосовують інші засоби. І таким чином ми бачимо, що ворог намагається максимально обходити системи ППО, вишукуючи різні способи. Навіть ідучи дуже низько над водою, вони намагаються приховати від систем виявлення такі дрони. Після цього дрони дуже різко з’являються над узбережжям і далі прямують безпосередньо до житлових кварталів», - розповіла Гуменюк.

Читайте також: Атаки «Шахедів»: Гуменюк розповіла про нову тактику росіян

Вона відзначила, що припортова інфраструктура Одещини залишається в полі уваги ворога, тож Сили оборони намагаються збивати «Шахеди» над морем.

Крім того, за словами речниці, ворог продовжує активно застосовувати тактичну авіацію для ударів по території України.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на Миколаївщині силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-