Атаки «Шахедів»: Гуменюк розповіла про нову тактику росіян

Атаки «Шахедів»: Гуменюк розповіла про нову тактику росіян

Укрінформ
Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк заявила, що ворог шукає нову тактику застосування безпілотників.

Про це вона сказала в ефірі Еспресо, передає Укрінформ.

"Ворог атакував південь України дронами - безпілотні літальні апарати типу Shahed-131, Shahed-136 ... як з акваторії Чорного моря заходили на удар, так і застосовували складне маневрування. Випущені вони були із тимчасово окупованого Криму і зі східного узбережжя Азовського моря. Ворог вдавався до тактичних хитрощів, які ми вже спостерігали, й фактично повторював свій "успішний успіх". В такій атаці використовував він низький прохід дронів над водою, максимально ускладнюючи їх виявлення для засобів протиповітряної оборони. Й заходили вони з напрямку фактично житлових кварталів, хоча маневрували й серед промислових", - сказала речниця.

Читайте також: Ворог посилює застосування артилерії та дронів на півдні України - Гуменюк

Гуменюк наголосила, що просування "Шахедів" зараз відбувається меншими групами.

"Останні хвилі ударів складаються з кількості 2-8, цієї ночі нарахували до 14, але саме таке спрямування "Шахедів" - досить розгалужене або навпаки рясно зосереджене, як це було по Одещині, дуже щільно в ряд, не даючи можливості зорієнтуватися, - це пошук нової тактики. Ворог намагається розвідати готовність і влучність систем протиповітряної оборони, їх розташування для того, щоб спланувати майбутні потужні акції", - пояснила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Гуменюк нагадала про збиття А-50, який проводив розвідку, що суттєво змістило акценти в розвідувальній діяльності ворога.

"Вони вдалися до збільшення кількості безпілотних літальних апаратів, намагаються тактичною авіацією компенсувати ці прогалини в розвіддіяльності, а отже, не мають чіткого уявлення, де мають бути їхні майбутні цілі. Тому, очевидно, намагаються використовувати невеликими партіями для розуміння", - підсумувала Гуменюк.

Читайте також: Партнери готові надавати Україні F-16, але необхідно підготувати все для їх використання - Ігнат

Як повідомлялось, в Одесі внаслідок дронової атаки ввечері 24 січня постраждали два будинки в Хаджибейському районі та 13 будинків й заклад освіти в Приморському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-