Партнери готові надавати Україні F-16, але необхідно підготувати все для їх використання - Ігнат

Партнери готові надавати Україні F-16, але необхідно підготувати все для їх використання - Ігнат

Укрінформ
Міжнародні партнери готові надавати Україні бойові літаки F-16, але необхідно комплексно підготувати все для їх ефективного використання.

Про це речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

"Партнери готові надавати нам техніку. Питання в тому, чи все готове для того, щоб вона працювала в Україні. Дуже часто ми бачимо різні терміни, різні прогнози від різних країн і від різних експертів. Зрозуміло, що все має бути готове: і пілоти, і інфраструктура, і інженери, і інші чинники, про які менше говорять", – сказав Ігнат.

Речник ПС ЗСУ підкреслив, що багатоцільові літаки – це авіаційні комплекси. У зв’язку з цим, за його словами, необхідно комплексно підходити до їх розміщення в Україні, взяття на озброєння і бойового застосування. "Звичайно, можна розглядати різні заяви європейських лідерів, що "ми готові вам уже передати літаки". "Уже передати" – це для того, щоб вони просто знаходилися в нас територіально. Це не той варіант, який потрібен Україні. Нам потрібно, щоб вони працювали і били окупанта з повітря, прикривали повітряний простір, зокрема, відтісняли російську авіацію подалі від наших кордонів і знищували "шахеди", які цієї ночі теж атакували нашу державу", – додав Ігнат.

Читайте також: У 2024 році Україна має «скинути з неба» Росію - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, під час надзвичайного засідання Ради Україна-НАТО союзники дали позитивну оцінку заходам із підготовки до розгортання в Україні бойових літаків F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-